Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Baobab olie (koudgeperst) 50ml

€ 9,95 (inclusief btw 21%)
Omschrijving

Baobab olie (koudgeperst) 

 

Onze koud geperste baobabolie is 100% puur en in het wild geoogst. Net als bij shea butter zijn er geen plantages waar de bomen staan. De olie wordt gemaakt van de zaden van de vruchten. De bomen waar deze vruchten aan hangen staan op de savannah in Ghana. Het is een zeer gezonde beauty-olie: het voedt en verjongt je huid en haar.De baobabboom staat bekend als ‘de boom des levens’ en wordt al eeuwen door de lokale bevolking in Afrika gekoesterd.De olie heeft unieke kenmerken. Het is een zeer stabiele olie en bevat een goede hoeveelheid onverzadigde en verzadigde vetten. Het is rijk aan antioxidanten, fytosterolen, tocoferolen (vooral vitamine E) en essentiële vetzuren zoals omega 6 & 9, palmitinezuur, linolzuur en oliezuur. Deze baobabolie wordt goed opgenomen, is zeer voedend en versoepelt droge huid. Het heeft goede vochtregulerende eigenschappen voor de opperhuid. Het herstelt en verjongt huid, hoofdhuid en haar. Deze olie is uitermate geschikt voor massage of als een ingrediënt in lotions, zeep en shampoo.


Onze baobabolie heeft de typische geur van aarde en noten en heeft een goudgele kleur.

 

Baobab olie bevat veel vitaminen, onverzadigde vetzuren en anti-oxidanten, waardoor dit product zeer geschikt is als anti-aging product. Baobab olie verzacht en herstelt de huid, verbetert de elasticiteit, stimuleert celvernieuwing en kan eczeem en psoriasis helpen verlichten.

Uit de zaden van de Baobabboom kan olie voor huidverzorging worden gewonnen. De zaden zijn extreem hard en moeten gemalen & geperst worden om de olie eruit halen. De olie heeft een goudgele kleur en bevat hoge niveaus aan vitamine A, D, F en E. De vetzuren zijn voornamelijk omega-3 (linoleenzuur), omega-6 (linolzuur) en omega-9 (oliezuur); de goede vetzuren. De olie is stabiel en heeft een zeer lange houdbaarheid.

De belangrijkste eigenschappen van Baobabolie voor huidverzorging zijn:

–Een goede skin moisturiser; zeer goed voor mensen met een droge huid

–Bevordert de elasticiteit van de huid en stimuleert de aanmaak van huidcellen

–Vermindert acné, eczeem en psoriasis.

–Helpt de beschadigde huid te herstellen.

Baobabolie kan puur worden gebruikt of kan worden toegepast in crèmes, lotions en anti-aging huidverzorgingsproducten. Tevens is de olie goed voor haarverzorging en aromatherapie massage.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook