MAROMA

Milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd!

 

Maroma is bijzonder gevoelig voor milieukwesties en zet zich in om de natuurlijke hulpbronnen van de planeet te helpen beschermen. Afval wordt sterk geminimaliseerd: onze gebruikte blikken, kartonnen dozen, glasafval en plastic worden gescheiden en voor recycling gegeven aan een bedrijf dat ze maandelijks komt ophalen. Het wasafval van de kaarsen wordt hergebruikt om speciale kaarsen te maken tegen lagere prijzen voor de gemeenschap en andere activiteiten. Er is geen afvalparfum omdat het wordt hergebruikt totdat het op is. Ons afvalwater filteren wij met inweekputten voordat het in de grond wordt opgenomen.

De meeste ingrediënten in de producten en verpakkingen van Maroma zijn recyclebaar en van nature overvloedig aanwezig of afkomstig uit hernieuwbare bronnen. We zijn constant op zoek naar materialen met een minimale impact op het milieu. Onze producten zijn dierproefvrij en nooit op dieren getest. De meeste zijn veganistisch (slechts enkele bevatten honing).

We hebben verlichting op zonne-energie. Auroville is een van de eerste steden die zijn elektriciteitsverbruik volledig compenseert door windenergie van eigen krachtwindmolens die zijn geïnstalleerd door de Auroville-eenheid Varuna aan het net te leveren.