DIY recept handcrème (buttercrème)

Hier nog tekst plaatsen...... 

 

DIY recept handcrème (buttercrème):

30 ml Amandelolie
30 ml jojobaolie
2 theelepels Raapzaadwas
druppels etherische olie

1x lege pot 120ml

Verwarm de bijenwas met de oliën au-bain-marie. Wanneer alles gesmolten is haal je het pannetje van het vuur. Voeg nu 30 ml zuiver water toe (gedestilleerd of gekookt). Roer dit net zolang totdat de crème is afgekoeld. Voeg nu wat etherische olie toe.

Handcrème met shea butter:
Zelfgemaakte handcrème verzorgt je handen, maar is ook geschikt voor de rest van je lichaam. Deze ingrediënten heb je nodig:

25 gram shea butter
80 gram zoete amandelolie
Etherische olie

Verwarm de sheabutter en zoete amandelolie in een pannetje. Voordat het gesmolten is haal je dit van het vuur en voegt een etherische olie naar keuze toe. Giet dit alles in een leeg potje en bewaar op kamertemperatuur.

Het maken van een gezichtsmasker is leuk om te doen; je bent lekker met jezelf bezig en het scheelt ook nog eens geld door het masker zelf te maken.
Daarnaast weet je op deze manier zeker dat wat je gebruikt 100% natuurlijk is en in ieder geval geen chemisch spul.

Op deze site vind je heerlijke gezichtsmaskers die eenvoudig zelf te maken zijn en vaak zelfs zonder er de deur voor uit te hoeven. Lees voor een optimale beleving ook onze tips voor het aanbrengen van een maskertje.

Zelf een gezichtsmasker maken
Als je zelf aan de slag gaat om een gezichtsmasker te maken, dan vind je op deze site (aan de rechterkant) verscheidene maskers voor alle verschillende huidtypen.

Zorg dat je, voordat je een masker gaat maken, goed weet welk huidtype je hebt.

Op basis daarvan kun je gemakkelijk een masker kiezen dat jou aanspreekt.
Weet je niet zeker welk huidtype bij jou hoort, kijk dan even bij verschillende huidtypen. Zo weet je zeker dat het masker dat je kiest ook daadwerkelijk de werking heeft die je beoogt.