DIY recept vette huid


Als je een vette huid hebt, heb je iets te enthousiaste talgklieren. Talgklieren zitten in je huid en produceren talg (huidolie). Talg is een vetachtige substantie die je huid afgeeft om je huid te beschermen tegen uitdroging en infecties door bacteriën en schimmels. Je poriën verwijden, vaak onder invloed van hormonen, omdat ze te veel talg aanmaken en de overvloedige talgproductie niet kunnen verwerken. Poriën kunnen verstopt raken met talg en dode huidcellen waardoor mee-eters en puistjes ontstaan.

Zoals gezegd ontstaat een vette huid vaak door hormonen (androgenen), maar ook erfelijkheid en een verkeerde leef- of voedingsstijl kunnen de oorzaak van een vette huid zijn.

Veel scrubben en agressieve tonics en cleansers gebruiken is vaak het advies bij een vette huid. Een slechter advies kun je niet krijgen! Als je echt iets wilt doen tegen je vette huid moet je je huid eerst tot rust brengen. Je moet dus niet iets tegen je vette huid doen, je moet iets voor je vette huid doen. Wees lief voor je huid en help haar herstellen.

Je kunt met onze natuurlijke producten je droge huid drastisch verminderen!

Met het DIY recept hieronder maak je zelf een bodyolie en een bodybutter om je probleem drastisch te verminderen! Gebruik de huidolie in de ochtend, en de bodybutter in de avond. 


DIY recept vette huid benodigdheden:

- 100gram Shea butter 

- 50gram Raapzaadwas

- 50ml Jojobaolie

- 50ml Amandelolie

1x lege pot 120ml

1x leeg flesje 30ml


10 druppels Patchouli of lavendel

 

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten in het flesje van 30ml, goed schudden en klaar is je DIY beauty anti-aging gezichtsolie!

Gebruik:

Gebruik het 2 - 3x daags en het resultaat mag er zijn!