DIY recept voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid is een huid die uit balans is. Dit merk je bijvoorbeeld aan rode vlekken, uitslag of een trekkerig gevoel. Deze symptomen kunnen zich zowel op het gezicht als op het hele lichaam voordoen.

Een van de belangrijkste functies van de huid is de barrièrefunctie: het lichaam beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals schadelijke bestanddelen, vuil, straling en micro-organismen. De huid moet dus ‘beslissen’ welke stoffen of prikkels worden toegelaten, en welke niet. Een te gevoelige huid is niet meer in staat om deze selectie te maken. Het afweermechanisme is verstoord waardoor de huid een lagere weerstand heeft tegen irriterende stoffen. Als gevolg hiervan wordt de bovenste laag van de huid erg poreus, waardoor externe prikkels gemakkelijk kunnen binnendringen. Als compensatie zal de huid zichzelf beschermen door harder te worden, met een geïrriteerde en vaak ruwe huid als gevolg. 

Je kunt met onze natuurlijke producten je droge huid drastisch verminderen!

Met het DIY recept hieronder maak je zelf een bodyolie en een bodybutter om je probleem drastisch te verminderen! Gebruik de huidolie in de ochtend, en de bodybutter in de avond. 


DIY recept gevoelige huid benodigdheden:

- 100gram Shea butter 

- 50gram Raapzaadwas

- 50ml Jojobaolie

- 50ml Amandelolie

1x lege pot 120ml

1x leeg flesje 30ml


10 druppels Patchouli of lavendel

 

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten in het flesje van 30ml, goed schudden en klaar is je DIY beauty anti-aging gezichtsolie!

Gebruik:

Gebruik het 2 - 3x daags en het resultaat mag er zijn!