DIY recept droge huid

 

Een droge huid is een huid die ruw droog, gevoelig en soms wat schilferig aanvoelt. Met name de huid die veel aan de omgeving wordt blootgesteld voelt droog aan. Dit is meestal op je gezicht, handen, schenen en ellebogen.

Normaal gesproken worden de bovenste lagen van je huid gevoed vanuit de diepere huidlagen. Op het oppervlak van je huid bevindt zich een dun laagje talg. Dit onzichtbare laagje zorgt ervoor dat je huid soepel en zacht blijft. Als het natuurlijke proces van voeding vanuit de diepere lagen of het laagje talg wordt beschadigd, kan er een droge huid ontstaan. Ook als je opperhuid te weinig vetten bevat, houdt je huid onvoldoende vocht vast en droogt het uit.

Je kunt met onze natuurlijke producten je droge huid drastisch verminderen!

Met het DIY recept hieronder maak je zelf een olie en een butter om je probleem drastisch te verminderen!


Do it yourself recept benodigdheden:

- 100gram Shea butter 

- 50gram Raapzaadwas

- 50ml Jojobaolie

- 50ml Amandelolie

1x lege pot 120ml

1x leeg flesje 50ml

40 druppels Lavendel

 

Bereidingswijze:

Olie:

Doe 10ml Jojobaolie, 10ml Amandelolie en 5 druppels Lavendel in het lege flesje van 30ml, goed schudden en klaar is je DIY droge huid olie!

Gebruik:

Gebruik het 2 x daags (smorgens en savonds onder de butter) en het resultaat mag er zijn!

 

Butter:

Doe 50gram sheabutter en 2 theelepels Raapzaadwas in een vuurvaste kom en laat het au-ben-marie smelten. Als alles geheel gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je 20ml Jojobaolie en 20ml Amandelolie toe. Roer nogmaals alles goed door elkaar en laat het een 5 min afkoelen. Pas als het afgekoeld is voeg je 15 druppels Lavendel eraan toe en roer je weer alles goed door elkaar. Giet het mengsel in het lege 120ml pot en laat het staan totdat het hard is geworden. Zodra het hard is geworden is de butter klaar voor gebruik.