DIY recept acné huid


Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.

Sommige vormen van acne ontstaan door uitwendige factoren. Meestal gaat het dan om contact met stoffen die een verstopping van de talgklier veroorzaken, zoals bepaalde cosmetica. Verder moet gedacht worden aan oliehoudende of chloorhoudende producten in bepaalde beroepen en industrieën. Ook mechanische factoren (druk en wrijven) kunnen een bestaande acne verergeren. Voorbeelden hiervan zijn acne onder de kinrand van een helm en op het voorhoofd onder een voorhoofdsband.

Tenslotte zijn er nog verschillende geneesmiddelen die aanleiding kunnen geven tot het ontstaan of verergeren van acne, bijvoorbeeld prednison en middelen tegen tuberculose en epilepsie.

Acne wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels) en puistjes (pustels). Als het een hevige ontsteking is, ontstaan onderhuidse ontstekingen die na genezing lelijke littekens kunnen achterlaten. Het uitknijpen van puistjes of krabben werkt ontstekingen in de hand.

Je kunt met onze natuurlijke producten je droge huid drastisch verminderen!

Met het DIY recept hieronder maak je zelf een bodyolie en een bodybutter om je probleem drastisch te verminderen! Gebruik de huidolie in de ochtend, en de bodybutter in de avond. 


DIY recept acné huid benodigdheden:

- 100gram Shea butter 

- 50gram Raapzaadwas

- 50ml Jojobaolie

- 50ml Amandelolie

1x lege pot 120ml

1x leeg flesje 30ml


10 druppels Patchouli of lavendel

 

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten in het flesje van 30ml, goed schudden en klaar is je DIY beauty anti-aging gezichtsolie!

Gebruik:

Gebruik het 2 - 3x daags en het resultaat mag er zijn!