Hoe je zelf natuurlijke verzorgingsproducten maakt

Gebruik jij ook zo graag allerlei fijne verzorgingsproducten? Je neemt een moment voor jezelf, en gunt je huid het beste van het beste. Maar dan wil je wel iets gebruiken dat zo natuurlijk mogelijk is: zonder chemische bestanddelen die jouw lichaam en het milieu belasten. Dat kun je heel gemakkelijk voor elkaar krijgen als je zelf je eigen verzorgingsproducten zou maken.

Puur natuur op je huid
De meeste verzorgingsproducten die je gebruikt, kun je zelf maken. Van zeep tot tandpasta, van een heerlijke huidcrème tot deodorant. Het enige wat je nodig hebt zijn wat basisingrediënten en potjes om je zelfgemaakte product in te bewaren. Het is niet moeilijk om zelf verzorgingsproducten te maken en eigenlijk heel leuk.

Daarbij komt dat het fijn is te weten, dat wat je voortaan op je huid smeert, puur natuur is. Dat betekent dat je het goed kunt verdragen en dat het milieu er niet door belast wordt.

Enkele basisingrediënten die je kunt gebruiken zijn kokosolie en bijenwas. Op basis hiervan kun je gezichts- of handcrème maken, maar ook deodorant. Voor zelfgemaakte zeep en shampoo kun je een neutrale vloeibare zeep, zeepvlokken of kokosolie gebruiken. Het is wel nodig om nog wat vitamine E toe te voegen, dat helpt om ervoor te zorgen dat het wat langer houdbaar blijft. Dit kun je als druppels in een flesje kopen.

Als je een paar basisrecepten hebt, kun je heel gemakkelijk zelf je verzorgingsproducten maken. Hierop kun je variëren door verschillende kruiden of etherische oliën toe te voegen, zodat je elke keer een ander geurtje hebt. Bewaar je producten in bakjes, die je kunt hergebruiken. Dat scheelt ook weer in weggegooide verpakkingen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.