Shea Butter, een genot voor je huid!

Een must-have in je skincare routine

Shea Butter is voor veel doeleinden te gebruiken:

1. Bij een droge tot zeer droge huid
2. Bij huidaandoeningen als eczeem, acné, striae en littekens.
3. Behandelt droog haar, een droge hoofdhuid en gespleten haarpunten.
4. Vernietigt vrije radicalen en werkt anti-aging
5. Als ingrediënt voor verzorgingsproducten als hydraterende crèmes, shampoo, butters en zalven.


1. Shea-butter hydrateert de droge huid
Shea-butter is een uitstekende vochtinbrengende boter voor de huid. Het hoge vetgehalte is verantwoordelijk voor de verzachtende en bevochtigende eigenschappen. Het vergrendelt het vocht in de huid en houdt het lang gehydrateerd. Een uitgedroogde huid wordt ruw en schilferig. Door het hoge vetgehalte voedt Shea-butter de huid. Ook helpt het om de huid op uw handen en voeten zacht en soepel te maken. Het dringt gemakkelijk door de huid, zonder de poriën te verstoppen, en is effectief voor de droge tot zeer droge huid.

Gebruik sheaboter om gebarsten hielen, droge nagelriemen en ruwe plekken op je huid te genezen. Je kunt het ook gebruiken om eenvoudig je huid te hydrateren tijdens de koudere maanden.


2. Shea-butter behandelt acne en vlekken
Omdat shea-butter ontstekingsremmend werkt vermindert het huidontsteking.
Shea-butter heeft verschillende derivaten van kaneelzuur die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Door deze eigenschappen is shea-butter gunstig voor de verbetering van huidaandoeningen die het gevolg zijn van een toename van ontstekingsverbindingen.

Gegeneraliseerde ontstekingen door aandoeningen zoals dermatitis en rosacea kunnen worden verlicht door sheaboter op het aangetaste gebied te gebruiken. Zonnebrand, huiduitslag, snijwonden en schaafwonden die kunnen leiden tot zwelling, kunnen ook met deze boter worden behandeld.

Karitéboter staat bekend om zijn helende eigenschappen, die kunnen worden toegeschreven aan de aanwezigheid van verschillende vetzuren en plantensterolen zoals oleïnezuur, palmitinezuur, stearinezuur en linoleenzuur. Deze in olie oplosbare componenten ondergaan geen verzeping of worden bij het in contact komen met alkaliën omgezet in zeep. Karitéboter is meer niet-verzeepbaar dan andere notenoliën en vetten, waardoor het een groot helende vermogen heeft. Rauwe, ongeraffineerde sheaboter is effectief in het genezen van huiduitslag , schilfering van de huid na het zonnen, littekens, striae, bevriezing, brandwonden, voetschimmel, insectenbeten en -steken en acne.


3. Shea-butter Herstelt beschadigd haar
Een aantal chemische behandelingen zoals stijltangen, permanenten en krulspelden zijn verantwoordelijk voor het verwijderen van het natuurlijke vocht uit het haar. Karitéboter kan helpen dit verloren vocht te herstellen. Het beschermt ook het haar tegen barre weersomstandigheden en de schadelijke vrije radicalen in de lucht en het water. Bovendien heeft sheaboter een lage SPF die voldoende is om het haar te beschermen tegen schade door de zon veroorzaakt door blootstelling aan ultraviolette straling. Het herstelt de schade die al is veroorzaakt door het harde weer en de zon. Dit komt grotendeels door het feit dat eenmaal geabsorbeerde sheaboter de haarschacht omhult zodat deze wordt beschermd tegen een hittegereedschap of ander schadelijk materiaal dat langs het haar wordt gevoerd. Dit is vooral gunstig voor bewerkt of gekleurd haar. Het beschermt ook het haar tegen zout en chloor wanneer het wordt aangebracht vóór het zwemmen.


4. Shea-butter werkt anti-aging
Karitéboter wordt beschouwd als een van de beste anti-verouderingsmiddelen voor de huid. Het stimuleert de aanmaak van collageen, het jeugdige steigerproteïne in de huid. De vitamines A en E in deze boter houden de huid soepel, gevoed en stralend. Bij regelmatig gebruik vermindert het rimpels en voorkomt het ook voortijdige rimpels en gezichtslijnen . De anti-aging eigenschappen kunnen ook worden toegeschreven aan het vermogen om de bloedsomloop naar de huid te verhogen en de celvernieuwing te bevorderen.

Deze vitaminen, samen met catechines, oefenen ook een antioxidant effect uit tegen vrije radicalen die de huid beschadigen. Deze vrije radicalen worden vaak in onze omgeving aangetroffen in verontreinigende stoffen en irriterende stoffen. De zonnestralen kunnen ook de vrije radicalen in onze huid verhogen, die de huidcellen gemakkelijk kunnen beschadigen. De kaneelzuuresters in het shea-vet voorkomen schade door deze stoffen door je huid een antioxidant-boost te geven.

5. Shea-butter als hoofdingrediënt voor zelfgemaakte natuurlijke verzorgingsproducten
Shea-butter kan uitstekend gebruikt worden als hoofdingrediënt voor verzorgingsproducten als hydraterende crèmes, shampoo, butters en zalven.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.